Zam-Buk logo

Zam-Buk har lindrat insektsbett, småsår & torr hud sedan 1902

Om Zam-Buk

Allt började med myggbett i Thailand

Vi satt ute i den härliga sommarkvällen och njöt av ljumma vindar. Jag tittade ut över den lugna havsviken, klädda i short och sandaler. Ingen av oss hade tankar på insekter.

Min son fick säkert 50 myggbett nedanför knäna denna kväll och jag fick också en hel del bett. På natten kunde ingen av oss sova ordentligt. Det kliade infernaliskt hela tiden.

Dagen efter gick jag till det lokala apoteket. Expediten plockade fram en liten behändig metallburk som hette Zam-Buk. Hon sade att vi skulle smörja på lite på myggbetten så fort det kliar. Salvan hjälper mot klådan och mjukgör torr hud. Kvällen efter kunde vi njuta av middagen tack vare Zam-Buk. Framför allt så slutade våra myggbett att klia.

Kort sagt efter den resan för flera år sedan har jag alltid en burk Zam-Buk i min väska eller necessär.

Brukar Du få kliande myggbett, insektsbett eller torra hudpartier? Varför inte testa Zam-Buk?

Malin

Om Zam-Buk

Företaget ”The Zam-Buk Company” registrerades vid början av 1900-talet av CE Fullford i Leeds, England. 1902 registrerades och patenterades varumärket Zam-Buk. Zam-Buk användes framförallt bland rugby och fotbollsspelare i Australien och Nya Zeeland.

Zam-Buk användes som första hjälpen på skadade spelare. Man rengjorde deras sår för att minska risken för infektion med hjälp salvan Zam-Buk.

Uttrycket ”Zam-Buk” tros komma till följd av att den skulle betyda första hjälpen, snarare än själva behandlingen. Salvan användes i stor utsträckning i idrottsvärlden och annonserades som ”enastående” för idrottsmän.

Idag finns Zam-Buk representerad i en stor del av världen. Zam-Buk lanseras i Sverige under 2021 och planerna är att lansera i övriga nordiska länderna inom kort.

Zam-Buk salvan produceras i England för den Europeiska marknaden. TOPPZ AB sköter distribution och marknadsföring av Zam-Buk till den skandinaviska marknaden. Varumärket Zam-Buk ägs av Bayer.

Houdini zam-buk

Lansering 2021

Lansering sker under våren 2021 i Sverige. Vill du bli ÅF i Sverige? Kontakta oss.