Zam-Buk logo

Insektsbett tips & råd

VAD GÖR JAG ÅT MINA KLIANDE MYGGBETT

Skölj med kallt vatten det räcker oftast. Det går även bra att använda kylbalsam eller alsolsprit. Klia inte!  Myggorna är som mest aktiva på kvällen. Använd gärna heltäckande ljusa kläder. Smörj in Zam-Buk på dina myggbett. salvan lugnar huden och det minskar kliandet. Ju fortare du slutar klia desto fortare försvinner myggbetten.

DÄMPA KLÅDAN

Varför är mina insektsbett så stora?  Har jag blivit biten av en jättemygga? Nej men troligtvis är du mer känslig för myggbett än andra.

Undvik att klia, ta en antihistamintablett. Smörj med Zam-Buk salva på bettet. Klä dig i ljusa kläder, myggor dras till mörka kläder. Smörj med myggmedel i förebyggande syfte för att undvika att bli myggbiten

NATURLIG

Upptäck den naturliga och pålitliga lösningen för att lindra smärta, läka små sår.

Isbit mot myggbett

Hur får man bort myggbett?

  1. Kyl ditt insektsbett med en isbit eller kallt vatten. Ett tips är att lägg en mindre pet-flaska med vatten i frysen som man kan lägga på bettet. Det kan kännas skönt mot huden och dämpa svullnad.
  2. Sluta klia! Om det kliar riktigt ordentligt och svullnaden inte ger sig – ta en antihistamintablett,  finns att köpa på apotek.
  3.  Smörj med Zam-Buk salva på bettet så länge du behöver.
Svullnad av myggbett bromsbett insektsbett

Tvätta med alsolsprit

För att lindra klådan börja först med tvätta med kylbalsam, alsolsprit eller alsolgel. Efter att du tvättat bettet smörj in med Zam-Buk salva, salvans egenskaper dämpar klådan och förebygger att det blir infekterat.

Zam-Buk salva ingredienser

Bäst mot myggbett

Vad är bäst mot myggbett? Jo att du inte kliar. Och sluta klia gör du lättast med att använda Zam-Buk salvan. Du kan smörja in bettet så länge det kliar.

De verksamma ämnen som finns i Zam-Buk är naturliga som bl.a eukalyptus & timjan, läs mer här.

Skölj gärna med kallt vatten eller alsolsprit. Efter du tvättat bettet smörj in med Zam-Buk salva, salvans egenskaper dämpar klådan och förebygger att det blir infekterat. Glöm inte – klia inte!

Infekterat myggbett

Förebygg infektion mot insektsbett

Genom att undivka att klia på insektsbett, förebygger Du att det blir infekterat. Skulle det bli ett sår, tvätta rent med tvål och vatten. Sedan kan Du använda alsollösning som används för uttorkning av vätskande sår/eksem och för lindring av klåda vid t ex. insektsbett. Kontakta sjukvården om Du misstänker att det är en infektion.

Mjukgörande zam-buk

Mjukgörande

Torra armbågar eller nagelband? Zam-Buk har mjukgörande egenskaper tack vare naturliga ingredienser som bl a tallolja och euaklyptus. Tack vare burkens behändiga form: 5 cm i diameter får den smidigt plats i en byxficka. Smörj in dina torra hudpartier regelbundet med salvan för att hålla huden mjuk.

Myggbett som svullnar

Skydda sig mot insektsbett

När de första ljumma sommarkvällarna kommer, längtar man efter att sitta ute. Tills myggen kommer…..

Vad kan man göra för att undvika mygg och övriga insekter? Myggor dras till mörka färger, klä dig i ljusa löst hängande kläder.

Sätt upp myggnät över fönster och dörrar. Använd myggmedel, det finns flera olika märken på apotek och matvarubutiker.

Vissa människor är mer känsliga än andra.

Förebygg med att ta antihistamin tabletter då du vet att du ska vistas ute och riskerar få insektsbett.

För att lindra klådan – använd Zam-Buk salvan. Burken är endast 5 cm i diameter och får plats i fickan.

Är du känslig för insektsbett, mer info finns här:  kontakta 1177.se

jaktlabrador Cindra

Fungerar även på djur

Insekter kan vara nog lika jobbiga på våra husdjur. Har din hund, katt eller häst fått ett litet sår?  Torra tassar, eller en tagg?

Zam-Buk fungerar på djur som på människor. Naturliga ingredienser, inga konstigheter. Smörj in salvan på tassen eller där det finns ett litet sår. Zam-Buk lugnar huden och minskar irritation.