Zam-Buk logo

Zam-Buk salvan som lindrar bromsbett

Boms blinning symtptom

Symptom vid broms/ blinning bett?

Det är ganska vanlig att man vid bett av broms / blinning får en rodnad och det svullnar. När bromsen biter kan det göra lite ont. symptomen är oftast:

  • Kraftig rodnad runt insektsbettet

  • Intensiv & långvarig klåda
  • Rodnad som kan bli lite blåaktig efter ett tag när du kliat för mycket på insektsbettet

  • Smärta vid bettet

Insektsbett/ bromsbett kan också svida och klia. Är du känslig för insektsbett kan du ta en allergitablett. Läs mer här på 1177.se

Allergi myggbett insektsbett

Behandling lindring bett från broms / blinning?

Så fort du blivit biten – rengör med tvål & vanligt vatten eller alsollösning. Undvik att klia!  Ju mer du kliar desto mer kliar det tyvärr. Att kyla ner med en isbit är också bra. Smörj in bromsbett, insektsbett med Zam-Buk salvan där det kliar. Upprepa så fort du känner att det börjar att klia. Zam-Buk innerhåller bl a naturliga ämnen som euakalyptus och kamferolja som har en lugnande effekt på huden.

Svullnad av myggbett bromsbett insektsbett

Varför kliar bromsbett?

Bromsen har saxliknande mun, de använder munnen för att ”klippa” en öppning i huden för att kunna suga blod. De sprutar in antikoagulerande medel för att blodet inte ska stelna – precis som myggor.  Undvik att klia – det blir inte bättre. Smörj in med Zam-Buk salva. Huden lugnar ner sig och ger en avkylande känsla. Svullnaden lägger sig om du kyler med kallt vatten, kylbalsam eller alsolsprit. Därefter smörj med Zam-Buk salva.

bromsbett salva Zam-Buk lindrar

Salvan som dämpar klådan & svedan

Varför blir mina bett så stora?  Har jag blivit biten av en jätteinsekt? Nej men troligtvis är du mer känslig för insektsbett än andra.  Bromsbett kan ge riktigt stora blaffor på huden. Bromsbett kan lätt bli infekterade, undvik därför att klia då mer smuts kan komma in i såret.

Tvätta

med alsolsprit eller alsollösning, ta en antihistamintablett. Smörj med Zam-Buk salva på bettet. Hur länge det kliar beror tills tor del på hur mycket du kliar. Låter du insektsbettet vara, inte kliar så det blir irriterat försvinner det inom några dagar. Zam-Buk salvan hjälper dig att sluta klia.

Hur slipper jag bromsar

Insekter & broms dras till mörka kläder. Bär ljusa löst hängade heltäckande kläder. Använd myggmedel, inte lika effektivt som mot myggor men det är till viss hjälp. Det finns olika preparat på apotek.

Zam-Buk salvan lindra klådan. Zam-Buk kan användas på små barn.