Zam-Buk logo

Zam-Buk hjälper när du fått getingstick

Getingar lindras med zam-buk salva

Symptom på getingstick

Symptom som visar att du har fått ett getingstick

  • Intensiv och pulserande smärta runt getingsticket
  • Rodnad och svullnad runt getingsticket
  • Symptom ökar något under det första dygnet för att sedan avta 
Getingstick Zam-Buk dämpar klådan

Så här lindrar du getingstick

Börja med att ta bort gadden om den finns kvar. För att lindra klåda och sveda fukta med alsolsprit eller stryk på alsolgel. Ibland kan det hjälpa med att lägga på en isbit eller smörja med kylbalsam eller lokalbedövande salva. Smörj med Zam-buk salvan. Salvan dämpar klådan och lindrar irritationen på huden tack vare ingredienser som eukalyptus, tallolja, kamferolja, timjan, som har en antibaktiriell & lugnande effekt på huden.

Allergi geting

Allergisk reaktion från getingstick

En allergisk reaktion av ett getingstick kan börja som klåda och nässelutslag på andra ställen än där man blev stucken, samt stickningar i mun och svullnad runt ögon och mun. Kräkningar, illamående, blodtrycksfall och andningssvårigheter betyder att situationen är akut och kräver omedelbar behandling med adrenalin. Mer info finns på 1177.se läs här

Getingstick

Sitter gadden kvar?

Ibland kan gadden sitta kvar. Gör rent med tvål & vatten eller alsollösning, ta en pincett eller skrapa bort med nageln och försök ta bort gadden, den sitter ganska ytligt. Anledning till att man tar bort gadden är för att minska risken för att det ska bli infekterat. Det kan ske att gadden kan fortsätta att föra in gift in i huden en kort stund efter sticket även om getingen är borta.

Infekterat myggbett

Förebygg infektion mot insektsbett

Genom att undivka att klia på insektsbett, förebygger Du att det blir infekterat. Skulle det bli ett sår, tvätta rent med tvål och vatten. Sedan kan Du använda alsollösning som används för uttorkning av vätskande sår/eksem och för lindring av klåda vid t ex. insektsbett. Kontakta sjukvården om Du misstänker att det är en infektion.

Mjukgörande zam-buk

Mjukgörande

Torra armbågar eller nagelband? Zam-Buk har mjukgörande egenskaper tack vare naturliga ingredienser som bl a tallolja och euaklyptus. Tack vare burkens behändiga form: 5 cm i diameter får den smidigt plats i en byxficka. Smörj in dina torra hudpartier regelbundet med salvan för att hålla huden mjuk.