Zam-Buk logo

Zam-Buk salvan som lindrar insektsbett

Knott bits, Zam-Buk salvan lindrar klådan

Vad är symtom på knottbett?

Knott bits för att kunna suga i sig blod.

  • Rodnad och svullnad
  • Kliar, huden blir irriterad
  • Det kan svida

Det börjar klia eftersom knott sprutar in saliv för att blodet inte ska stelna. Knott, mygg och bromsbett kan svida och klia, betten och sticken kan göra ont.

Lindrar insektsbett gör du med bland annat Zam-Buk. Är du känslig för insektsbett kan du ta en allergitablett. Läs mer här på 1177.se

Zam-Buk salvan lindrar kliande insektsbett

Lindrar insektsbett!

Klia inte! Ju mer du kliar desto mer kliar det tyvärr. Smörj in myggbett, bromsbett, insektsbett med Zam-Buk salvan där det kliar.

Upprepa så fort du känner att det börjar att klia. Zam-Buk innerhåller bland annat naturliga ämnen som euakalyptus och kamferolja som har en lugnande effekt på huden, det lindrar insektsbett som kliar och irriterar.

Lindrar insektsbett och svullnad av myggbett bromsbett insektsbett

Svullnad av myggbett, bromsbett & insektsbett

När insekterna biter dig uppstår oftast en svullnad, det är inte farligt. Undvik att klia – det blir inte bättre. Smörj in med Zam-Buk. Huden lugnar ner sig och ger en avkylande känsla.

Svullnaden lägger sig om du kyler med kallt vatten, kylbalsam eller alsolsprit. Gör detta först innan du smörjer in bettet med Zam-Buk.

Myggbett  insektsbett lindrar om du använder Zam-Bukllnar

Insektsbett svullnad

Varför blir det svullet efter insektbett? Huden reagerar olika på det gift som insekter sprutar in för att kunna suga blod. oavsett om det är mygga, fästing, knott  eller broms. Vi reagerar olika på dessa insekter.

En del människor får bara en liten svullnad medan en del får stora blaffor. Om du vet att du är känslig ta en antihistamin tablett för att minska svullnad och irritation.Antihistamin lindrar insektsbett och i kombination med Zam-Buk blir du snabbt bättre.

Att klia förvärrar bara din svullnad. Zam-Buk salvan hjälper dig att sluta klia. Salvan lugnar ner huden och du har lättare för att sluta klia. Smörj bett så fort det börjar klia.

Genom att undvika kliandet, minskar risken för att få ett infekterat bett. Det kan hjälpa med att tvätta insektsbettet med alsolsprit eller alsollösning.

Klä dig i ljusa kläder, myggor dras till mörka kläder. Smörj med myggmedel för att undvika att bli insektsbiten.

Broms knott blinning på häst

Knott på djur

Knott kan vara en plåga för hästar och andra betande djur.  Har din häst eller hund fått knottbett som blivit till små sår?

Zam-Buk salva lindrar insektsbett lika bra på djur som människor.

Infekterat myggbett

Förebygg infektion mot insektsbett

Genom att undivka att klia på insektsbett, förebygger Du att det blir infekterat. Skulle det bli ett sår, tvätta rent med tvål och vatten. Sedan kan Du använda alsollösning som används för uttorkning av vätskande sår/eksem och för lindring av klåda vid t ex. insektsbett. Kontakta sjukvården om Du misstänker att det är en infektion.

Mjukgörande zam-buk

Mjukgörande

Torra armbågar eller nagelband? Zam-Buk har mjukgörande egenskaper tack vare naturliga ingredienser som bl a tallolja och euaklyptus. Tack vare burkens behändiga form: 5 cm i diameter får den smidigt plats i en byxficka. Smörj in dina torra hudpartier regelbundet med salvan för att hålla huden mjuk.

Myggbett som svullnar

Överkänslig mot myggbett?

När de första ljumma sommarkvällarna kommer, längtar man efter att sitta ute. Tills myggen kommer. Är du överkänslig mot insektsbett? Här är några symtom

  • Kraftig rodnad runt insektsbettet

  • Klåda, intensiv & långvarig klåda

  • Rodnad som kan bli lite blåaktig efter ett tag när du kliat för mycket på insektsbettet

Dämpa klådan med att inte klia! det gör du enklast genom att kyl ner området med kallt vatten, kylbalsam, isbitar. Smörj in med Zam-Buk så fort det börjar klia. Blir det inte bättre och du är påtagligt påverkad – kontakta 1177.se

jaktlabrador Cindra

Fungerar även på djur

Har din hund, katt eller häst fått ett litet sår?  Torra tassar, eller en tagg? Zam-Buk fungerar på djur som på människor. Naturliga ingredienser, inga konstigheter. Smörj in salvan på tassen eller där det finns ett litet sår. Zam-Buk lugnar huden och minskar irritation.

Vad kan jag göra för att slippa bli myggbiten?

Myggor och andra insektsbett kan bli till en riktig sommarplåga. Det finns några saker man kan göra för att förebygga detta. Myggor dras till mörka kläder. Bär ljusa löst hängade kläder. Om du vill ha öppet fönster på kvällen, sätt in ett myggnät.

Det finns smarta myggnät som du enkelt sätter upp med kardborreband runt fönstret. Använd myggmedel. Det finns olika preparat på apotek. Får du ändå myggbett så kan Zam-Buk lindra klådan. Zam-Buk kan användas på små barn. Läs mer om myggbett här