Zam-Buk • salvan som hjälper mot kliande myggbett

Är nog lätt allergisk mot mygg och får alltid stora, svullna bett. Zambuk lindrar klådan och minskar irritationen – extra bra att den känns naturlig och skonsam!

Anna

Myggbett nacke zam-buk

Myggbett allergi

Vanliga symtom är att huden rodnar och svullnar litegrann där du fått bettet.

  • Kraftig rodnad runt insektsbettet

  • Klåda, intensiv & långvarig klåda
  • Rodnad som kan bli lite blåaktig efter ett tag när du kliat för mycket på insektsbettet

Knott och bromsbett kan också svida och klia. Är du känslig för insektsbett kan du ta en allergitablett, de innehåller anitihistamin.

Det hjälper att kyla området där du fått myggbett. Lindra klådan med Zam-Buk slavan. Läs mer här på 1177.se om du är allergisk mot myggbett.

Sommar mjuk hud utan myggbett

Kliande utslag som myggbett

Klia inte! Ju mer du kliar desto mer kliar det tyvärr. Smörj in myggbett, bromsbett, insektsbett med Zam-Buk salvan där det kliar.

Zam-Buk lindrar klådan Upprepa så fort du känner att det börjar att klia. Salvan innerhåller bland annat naturliga ämnen som euakalyptus och kamferolja som har en lugnande effekt på huden.

Kila på bromsbett

Få dina myggbett att sluta klia

Skölj med kallt vatten det räcker oftast. Det går även bra att använda kylbalsam eller alsolsprit. Klia inte!  Myggorna är som mest aktiva på kvällen. Använd gärna heltäckande ljusa kläder.

Smörj in Zam-Buk salva på dina myggbett. Salvan lugnar huden och det minskar kliandet. Ju fortare du slutar klia desto fortare försvinner myggbetten.

Svullnad av myggbett bromsbett insektsbett

Varför kliar myggbett?

När insekterna biter dig uppstår oftast en svullnad, det är inte farligt. Det kan börja klia eftersom myggan sprutar in saliv för att blodet inte ska stelna, myggor suger blod.

Undvik att klia – det blir inte bättre. Smörj in med Zam-Buk salva. Huden lugnar ner sig och ger en avkylande känsla. Svullnaden lägger sig om du kyler med kallt vatten, kylbalsam eller alsolsprit. Därefter smörj med Zam-Buk salva.

Läs mer om hur Zam-Buk hjälpt till med lindra kliande myggbett
Myggbett som svullnar

Är myggbett farliga?

I Sverige är det inte farligt med myggbett. Klia inte sönder myggbettet så att det blir infekterat.  Myggor och knott kan sprida harpest (tularemi) det förekommer i Sverie men inte speciellt vanligt. Läs mer här om harpest på folkäsomyndighetens hemsida. 

Sommar mjuk hud utan myggbett

Kliande myggbettt | Stora myggbett

Varför är mina myggbett så stora?  Har jag blivit biten av en jättemygga? Nej men troligtvis är du mer känslig för myggbett än andra. Betten och sticken kan göra ont.

Undvik att klia, ta en antihistamintablett. Smörj med Zam-Buk salva på bettet.  Hur länge myggbettet kliar  beror tills tor del på hur mycket du kliar. Låter du myggbettet vara och inte kliar så det blir irriterat försvinner det inom några dagar.

Zam-Buk salvan hjälper dig att sluta klia. Klä dig i ljusa kläder, myggor dras till mörka kläder. Smörj med myggmedel för att undvika att bli myggbiten

Hur får jag bort myggbett?

Prova med att lindra klådan – du gör du enklast genom att kyl ner området med kallt vatten, kylbalsam, isbitar. Smörj in med Zam-Buk salva så fort det börjar klia. Zam-Buk salva lugnar huden tack vare naturliga ämnen som bl.a eukaulyptus, tallolja, kamfer och timjan Blir det inte bättre och du är påtagligt påverkad – kontakta 1177.se

Vad kan jag göra för att slippa bli myggbiten?

Myggor och andra insektsbett kan bli till en riktig sommarplåga. Det finns några saker man kan göra för att förebygga detta. Myggor dras till mörka kläder. Bär ljusa löst hängade kläder. Om du vill ha öppet fönster på kvällen, sätt in ett myggnät. Det finns smarta myggnät som du enkelt sätter upp med kardborreband runt fönstret. Använd myggmedel i förebyggande syfte. Det finns olika preparat på apotek. Får du ändå myggbett så kan Zam-Buk lindra klådan. Zam-Buk kan användas på små barn.