Zam-Buk på kräftskivam

Godaste västerbottenpajen!

Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning

300 g riven Västerbottensost®
3 ägg
2 dl Vispgrädde
1 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.

Servera med finhackad rödlök,  rom – jag föreslår sikrom om man inte vill använda löjrom eller en caviarrom. En klick creme fraiche till och njut!

Receptet kommer från Västerbottenost.

Zam-Buk på kräftskivam
Zam-Buk på kräftskivam
Kräftskiva utomhus räddningen heter Zam-Buk lindrar kliande myggbett
Zam-BUk salva lindrar klåda

Salvan som dämpar klådan och minskar irritationen av insektsbett & torr hud!

(9 kundrecensioner)

Torr hud? Brännblåsa? Småsår?Myggbett? Insektsbett?

Fjällen! Skärgården! Sommarstället!

Torr hud vinter såriga nagelband Zambuk hjälper

Torr hud

Hur undviker man torr hud som kliar och irriterar? 

På vintern får vi ofta trasiga nagelband och småsår som gör ont. Sol & blåst torkar lätt ut huden, man glömmer lätt bort att huden behöver återfuktas. Var noga med solskyddsfaktor även på vintern, det motverkar att skada och torka ut huden. Zam-Buk lindrar lättare solsveda och torra hudpartier.

 

sommar bromsbett

Sluta klia!

Bromsbett som svullnar, myggbett som kliar. Vad gör man åt insektsbett? Sluta klia!  

För ju mer du kliar desto värre blir det. Smörj in bettet med Zam-Buk salva. Salvan lugnar huden och irritationen dämpas och bettet försvinner snabbare.

Vandra i fjällen svullna myggbett

Sommar = insektsbett

Vandra i fjällen är fantastiskt, naturen och frisk luft gör människan gott. 

Det underlättar att bära minimalt med packning. Ett tips är at ta med Zam-Buk, burken väger 20g, passar i en ficka. Salvan lugnar huden vid insektsbett, skoskav och torr hud.

Symptom på myggbett

Myggbett är mycket vanliga, det ger sällan några större reaktioner.

Huden rodnar och svullnar. Vissa människor är mer känsliga för myggbett än andra. Det är kroppens immunförsvar som reagerar på myggans saliv som den sprutar in för att blodet inte ska stelna.

Zam-Buk lugnar huden där myggan stuckit dig. Undvik att klia, salvan hjälper dig att sluta klia och myggbettet slutar klia fortare.

 

Symptom på bromsbett

Broms (en typ av fluga) som är betydligt större än vanliga flugor och mygg.

Broms (en typ av fluga) som är betydligt större än vanliga flugor och mygg. Bromsar har saxliknande mundelar som de använder för att klippa en öppning i huden som de sedan använder för att suga blod genom. Huden blir också mer svullen än vid myggbett, och ibland kan du få ett blåmärke.

Oftast får vi människor en allergisk reaktion av bettet som kan vara ganska smärtsam. Bromsen sprutar in saliv precis som myggor för att blodet inte ska stelna, det gör också att det svider ordentligt. Undvik att klia - smörj in bettet med Zam-Buk salva.

Att klia på ett bromsbett gör att det lätt bli infekterat. Bromsen sprider ofta bakterier och detta kommer in i huden/blodet. Det kan leda till en större infektion. Sluta klia, smörja in med Zam-Buk, skölj med kallt vatten och ta en antihistamin tablett om klådan håller i sig.

 

 

Myggbett salva Zam-Bukl

Ljumma sommarkvällar på landet, på ängen, vid stranden, i parken. Stora myggbett? Svullet bromsbett? Zam-Buk salvan lugnar huden inom några minuter. Fortsätt njuta av sommaren.

Mot insektsbett, torr hud, småsår sedan 1902!